Voedingsmiddelen voor katten dat ijzer te geven

Voedingsmiddelen voor katten dat ijzer te geven


Als uw kat is lethargisch (futloos), kan het laag van ijzer, of zelfs bloedarmoede. Een reis naar de dierenarts zal u vertellen als uw kat is bloedarmoede, wat betekent dat er een lager dan normaal aantal rode bloedcellen en de rode bloedcellen het heeft wel zijn klein in omvang. Omdat de rode bloedcellen zuurstof vervoeren, dit gebrek aan zuurstof is gelijk aan een gebrek aan energie. Leren welke voedingsmiddelen zijn rijk aan ijzer zal helpen om het aantal en de grootte van uw kat rode bloedcellen te verhogen.

Symptomen vereisen dat een bezoek aan de dierenarts

Voedingsmiddelen voor katten dat ijzer te geven


Neem uw kat naar de dierenarts wanneer het abnormaal gedrag vertoont, want dit is het eerste teken dat uw kat heeft een gezondheidsprobleem. Weigeren om te eten of te spelen; bleke tandvlees, ogen en oren; depressie; onregelmatige ademhaling en hartslag; ophouden om zich likken; braken en / of constipatie zijn allemaal tekenen van uw kat kan weinig ijzer of bloedarmoede; kittens zijn in het bijzonder op het risico voor bloedarmoede als ze besmet met vlooien of wormen.

Alleen uw dierenarts kan de juiste diagnose

Vertel de dierenarts alle symptomen van de kat om haar te helpen bepalen van de juiste manier van handelen. Tekening bloed is een snel, eenvoudig en relatief goedkope procedure die een anemische toestand zal aangeven; een urineonderzoek en fecal examen kan ook nodig zijn. Bloedarmoede onmiddellijk, omdat bloedarmoede een teken van een ernstige ziekte kan zijn, zoals feline leukemie, feline immunodeficiëntie of bloedparasieten.

Voedingsmiddelen die bevatten Iron

Voedingsmiddelen voor katten dat ijzer te geven


Zorg ervoor dat uw kat krijgt voldoende ijzer indien gevonden bloedarmoede te zijn. Kies droge voeding op basis van het ijzergehalte op het etiket; als mineraal, ijzer gecombineerd met koper en eiwit hemoglobine, het molecuul dat verantwoordelijk is voor de uitvoering zuurstof in rode bloedcellen, produceren energie. Het voeden van uw kat voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer, zoals vis, peulvruchten, mager vlees, lever, bladgroenten en volkoren granen, produceert ook enzymen die nodig zijn voor een normale lichaamsfunctie van de kat.

Mogelijke behandeling plannen

Voedingsmiddelen voor katten dat ijzer te geven


De behandeling van uw kat Mijn omvatten transfusies of het aantal recepten voor ijzersupplementen. Volg het advies van uw dierenarts, met inbegrip van de follow-up bloedonderzoek om ervoor te zorgen dat uw kat heeft de juiste hoeveelheid rode bloedcellen en enzymen die nodig zijn voor een goede gezondheid. Zorg ervoor dat uw kat krijgt 36,4 mg ijzer per dag voor elke pond droogvoer het eet; het strijkijzer niet in de vorm van ijzeroxyde of carbonaat. Het eten van voedingsmiddelen rijk aan ijzer geeft het lichaam van uw kat een constante aanvoer van rode bloedcellen, die slechts ongeveer drie tot vier maanden te leven.