Tekenen en symptomen van vitamine D-deficiëntie

Tekenen en symptomen van vitamine D-deficiëntie


Vitamine D is essentieel voor de mens, omdat het helpt bij de absorptie van calcium en helpt reguleren fosfor en calcium in het bloed. Vitamine D is niet van nature in veel voedingsmiddelen, maar kleine bedragen in eieren, vis en vis lever oliën. Mensen kunnen ook voldoen aan hun vitamine D-behoeften door middel van blootstelling aan zon. Mensen die het meeste risico voor vitamine D-deficiëntie zijn baby's die uitsluitend borstvoeding krijgt, mensen met een van nature donkere huid, ouderen, en degenen die zonnebrandcrème te gebruiken op blootgestelde huid.

Rachitis

Kinderen die niet genoeg vitamine D kan rachitis te ontwikkelen krijgen, volgens de Oregon State University Linus Pauling Institute. Bij kinderen met rachitis, doe de botten niet mineraliseren en kan niet adequaat dragen gewicht. Wanneer dit gebeurt, kan de lange botten van de armen en benen van een gebogen uitzien. Bij zuigelingen met rachitis, kan de zachte plekken op de schedel niet zo snel als normaal te sluiten en de ribbenkast kan worden vervormd.

Epileptische aanvallen

In ernstige gevallen van vitamine D-deficiëntie, kunnen kinderen lijden aan epileptische aanvallen, volgens het Linus Pauling Institute. De aanvallen ontwikkelen als gevolg van een aandoening genaamd hypocalciëmie, waarbij serum niveaus van calcium zijn extreem laag.

osteomalacie

Een aandoening die osteomalacie, ook wel volwassen rachitis, kan ontwikkelen bij volwassenen met significante vitamine D tekorten. Bij osteomalacie, is botmineraal weggenomen, waardoor botpijn en zachte botten, volgens de Mayo Clinic. Osteomalacie kan ook leiden tot botten te breken in slechts lichte verwondingen. Voorwaarde is vergelijkbaar met osteoporose vanwege het risico van botbreuken.

Spierpijn en zwakte

Kinderen en volwassenen die vitamine D tekort kan spierpijn en zwakte als gevolg. Deze symptomen kunnen tekenen zijn van rachitis en osteomalacie, maar ze kunnen ook optreden voordat deze voorwaarden te ontwikkelen. In veel gevallen, de pijn en zwakte is mild en niet merkbaar in de vroege stadia van de tekortkoming, volgens het bureau van voedingssupplementen.