Low Iron FoodsElke cel in je lichaam gebruikt ijzer als het creëert en uitgeeft energie. Hemoglobine, een eiwit dat ijzer bevat, transporteert zuurstof door het lichaam, waardoor bloed zijn rode kleur. Teveel aan ijzer in het lichaam kunnen giftig zijn. Sommige mensen hebben ziekten of problemen die het onvermogen van het lichaam om zichzelf te ontdoen van overtollig ijzer veroorzaken. Voor deze mensen kan een ijzerarm dieet worden aanbevolen door hun arts. Dit zijn een aantal voedingsmiddelen die in het algemeen zijn laag in ijzer.

Fruit en groenten

Veel groenten en fruit zijn laag in ijzer. Appelen, veenbessen, grapefruits en mandarijnen zijn allemaal goede voorbeelden van vruchten die lage hoeveelheden ijzer bevatten. Groenten zoals sla, broccoli, champignons, wortelen, kool en bloemkool zijn allemaal laag in ijzer ook. Er zijn vele voedingswaarde websites beschikbaar als u vragen over een specifiek fruit of groente en het ijzergehalte hebben.

Zuivelproducten

Nog een veilige gok voor ijzerarm dieet, volgens IronDisorders.org, is zuivel. Zuivelproducten zijn meestal zeer laag in ijzer te zijn, tenzij de verpakking zegt "verrijkt met ijzer." In deze gevallen is het best duidelijk te sturen. De meeste soorten kaas en melk zijn laag in ijzer. Bovendien zijn veel zuivelproducten daadwerkelijk blokkeren de opname van ijzer in de bloedbaan. Daarom zuivel algemeen een nietje in low-iron diëten.

Drankjes

Als u op een ijzerarm dieet, maar u bang bent dat je nog steeds het nemen van te veel ijzer zijn, drink veel koffie, thee en (met mate) rode wijn. Deze producten, werken op dezelfde manier zuivelproducten bevatten adequate bepaalde chemicaliën om de absorptie van overtollige ijzer blokkeren. Echter, geen alcohol te consumeren als je ijzer problemen worden verstoord door de lever problemen ook. Zoals altijd, raadpleeg uw arts voordat u uw dieet.

Noten, granen, rijst en bonen

Een persoon op een ijzerarm dieet kan ook veilig consumeren noten, granen, rijst en bonen, volgens IronDisorders.org. Deze producten zijn rijk aan vezels, die kan werken in de darmen om ijzerabsorptie te stoppen ook. Wees voorzichtig bij het mengen van deze met suiker, zoals suikerhoudende items hebben de neiging hoog in ijzer te zijn en te doen weg met de absorptie-effecten. Dergelijke voorbeelden omvatten pindakaas, wit brood, kleverige rijst en bonen.

Voedingsmiddelen die zijn rijk aan ijzer

Vlees zijn over het algemeen hoog in ijzergehalte. Rood vlees zijn vooral gevaarlijk voor mensen met een ijzerarm dieet. Vis en gevogelte hebben de neiging om lager ijzergehalte hebben; echter schelpdieren zijn zeer rijk aan ijzer. Mosselen zijn een van de meest ijzer-rijke voedingsmiddelen op de planeet. Voor degenen vlees liefhebbers die zich plotseling op een ijzerarm dieet, zijn er low-ijzer alternatieven voor veel van uw favorieten, zoals forel bacon (spek substituut gemaakt van forel). Ijzerarm dieet moet ook vermijden "zemelen" stijl granen, die zeer hoge niveaus van ijzer bogen. In sommige extreme gevallen, moeten mensen op ijzerarm dieet ook iets gekookt in ijzeren pannen te vermijden.