Levensmiddelen die van nature hoog in Iron

Levensmiddelen die van nature hoog in Iron


IJzer is een essentiële voedingsstof, waardoor zuurstof dragen aan cellen en assisteren bij de groei van nieuwe cellen. Onvoldoende ijzer kan leiden tot een gebrek aan energie en een verlaagd immuunsysteem. IJzer is aanwezig in zowel dierlijke en plantaardige voedingsmiddelen, en is ook verkrijgbaar in een verscheidenheid van ijzer verrijkte producten. Heemijzer wordt gemakkelijk geabsorbeerd door het lichaam, niet-heem ijzer vereist dat aanvullende voedingsmiddelen worden gegeten om in ijzerabsorptie.

vleeseiwit

Ijzer afkomstig van vlees is een heem ijzer, en wordt gemakkelijk geabsorbeerd door het lichaam. Eiwitten en rood vlees, zoals rundvlees en lamsvlees, zijn een uitstekende bron van ijzer. Kip, kalkoen en varkensvlees bieden ook ijzer; donkere gedeelten zoals been en dij vlees zijn hoger in ijzer dan lichtere bezuinigingen, zoals borst vlees. De hoogste niveaus van ijzer kan worden gevonden in de lever. Vis zoals tonijn en heilbot zijn een gezonde bron van ijzer, net als schelpdieren zoals oesters en krabben.

Groenten en fruit

Groene bladgroenten zoals spinazie, boerenkool en snijbiet bieden de hoogste niveaus van ijzer uit een plantaardige bron, maar broccoli, artisjokken en tomaten te bieden ijzer ook. Gedroogde vruchten zoals pruimen en rozijnen zijn rijk aan ijzer, zoals kiwi. Ijzer uit groenten en fruit niet-heem ijzer en niet zo gemakkelijk in het lichaam opgenomen als heem ijzer. Om te helpen met de opname, combineer groente en fruit bronnen van ijzer met een vlees bron.

Noten en granen

Pinda's, amandelen, cashewnoten, hazelnoten en andere noten vormen een goede bron van ijzer, net als pindakaas. Ijzer verrijkte granen zijn een uitstekende bron van ijzer. Verrijkt brood en pasta zijn ook een goede bron, evenals havermout en quinoa. Ijzer afkomstig van noten en zaden niet-heem ijzer, dus het is niet gemakkelijk geabsorbeerd door het lichaam. Eet noten en granen met vlees, vis of gevogelte om gemakkelijker absorberen het ijzer in deze voedingsmiddelen. Cooking niet-heem voedingsmiddelen ijzer kookgerei maakt het ook gemakkelijker absorberen volgens de McKinley Health Center.

peulvruchten

Bonen zijn een uitstekende bron van ijzer. Probeer bruine bonen, kikkererwten, witte bonen, pinto bonen en zwarte bonen ijzer toe te voegen aan uw dieet. Soja en producten gemaakt van soja zoals tofu, bieden ook een goede bron van ijzer. Het ijzer in peulvruchten is niet-heem, dus vergeet niet om peulvruchten te combineren met een vlees, vis of gevogelte bron van ijzer.

Het belang van vitamine C

Vitamine C helpt het lichaam te absorberen niet-heem ijzer, dus bevatten veel vitamine C in combinatie met ijzer in uw dieet. Sommige voedingsmiddelen, zoals broccoli, bieden zowel ijzer en vitamine C. Eet veel citrusvruchten zoals sinaasappels, grapefruits en citroenen. Aardbeien, kiwi's en tomaten zal ook de vitamine C die je lichaam nodig.