Hoe om de luidspreker crossovers ontwerpen

Hoe om de luidspreker crossovers ontwerpen


Een axioma van de grote hi-fi is dat de luidsprekers altijd kleiner dan de golflengte van de geluiden die ze reproduceren moeten zijn. Daarom zijn er bestuurders van verschillende grootte in een spreker de gehele hoorbare gebied bestrijken. Het doel van de luidspreker crossover ontwerpen is te scheiden en directe hoge en lage frequentiebanden elektronisch, zodat elke bestuurder die in zijn optimale bereik.

instructies

Determine the impedance of the speaker drivers the crossover will control. 1 Bepaal de impedantie van de luidspreker drivers de crossover zal besturen. Zo zal een drie-weg ontwerp met inbegrip van woofer, midrange en tweeter worden op basis van hun individuele impedanties. Als u de impedantie van elke bestuurder afgedrukt op elke bestuurder zelf of haar informatieblad niet kunt vinden, meten met een multimeter.

Set the multimeter to sense DC (direct current) resistance in ohms. 2 Stel de multimeter te voelen DC (gelijkstroom) weerstand in ohm. Begin met de 30-ohm bereik. Vermenigvuldig het lezen met 1,3 impedantie van de spreker te benaderen voor audio doeleinden. Een bestuurder meten 6 ohm nominaal een 8 ohm luidspreker en 8 ohm gegevens moeten worden gebruikt. In dit voorbeeld neemt alle chauffeurs zijn nominaal 8 ohm drivers. Verdeel uw ontwerp pagina in secties, zodat woofer, midrange en tweeter afzonderlijk kunnen worden geëvalueerd. De woofer is een low-pass filter sectie nodig, de tweeter is een high-pass filter sectie nodig, en de midrange zullen beide secties nodig.

Check manufacturer's recommendations for woofer-to-midrange-and midrange-to-tweeter frequency transitions. Aanbevelingen 3 Controleer fabrikant voor woofer-to-midrange-en midrange-to-tweeter frequentie overgangen. In dit voorbeeld wordt de woofer crossover naar de midrange op ongeveer 500 hertz (cycli per seconde) en de midrange naar tweeter overgang zal plaatsvinden op ongeveer 3.500 hertz. Controleer hoogste frequentie van de bestuurder om de golflengte figuur uit een online frequentie golflengte calculator.

Select the appropriate capacitors and coils for each crossover section with an online crossover calculator. 4 Selecteer de juiste condensatoren en spoelen voor elke crossover sectie met een online crossover calculator. Hierdoor kunt u profiteren van tientallen jaren van experimenten en de ervaring van de top-ontwerpers met vele soorten van de bestuurders in vele soorten spreker ontwerpen.

Round-off the capacitance values (in microfarads, uF) and reluctance values (in millihenries, mH) to select real components in a vendor catalogue. 5 Round-off de capaciteit waarden (in microfarad, uF) en terughoudendheid waarden (in millihenry MH) om echte componenten in een vendor catalogus te selecteren. Zorg ervoor dat de condensatoren en spoelen het geselecteerde bestand is tegen de wattage dat uw versterker in staat is om het verzenden van om te gaan. Als uw versterker voert een maximum van 100-watt per kanaal, klare componenten geschikt voor die uitgang of meer.

Lay out a crossover design sheet. 6 Leg een cross-over design vel. De low-pass filter voor deze woofer een 5-mH spoel in serie en een 20-uF condensator gezet parallel aan de woofer tussen de spoel en de chauffeur om een ​​low-pass filter kruispunt van 500 hertz te leveren.

Use a high-pass filter for the tweeter that will put a 0.75 uF capacitor in series and a 0.75-mH inductor in parallel with the tweeter between the capacitor and the driver. 7 Gebruik een hoogdoorlaatfilter voor de tweeter een 0,75 uF condensator in serie en een 0,75-mH spoel parallel zullen verdragen de tweeter tussen de condensator en de bestuurder.

Include both a high-pass filter at 500 hertz and a low-pass filter at 3,500 hertz for the midrange to allow it to operate between those two transition points. 8 omvat zowel een hoogdoorlaatfilter bij 500 hertz en een laagdoorlaatfilter bij 3500 Hz voor de midrange toestaan ​​om tussen deze twee overgangspunten. Het hoogdoorlaatfilter moet zich tussen de versterker in leads en de middentonen met de laagdoorlaatfilter op het reeds.

Design the physical layout or construction diagram. 9 Ontwerp de fysieke lay-out of de bouw diagram. Scheiden de spoelen voor de drie afdelingen fysiek zo ver mogelijk van elkaar. Aangezien dit cross-over design dwingt een 180-graden faseverschuiving bij elke crossover stap in omgekeerde polariteit van de midrange driver (negatief-to-positieve en positieve-to-negatief) voor het beste geluid uit de drie rijders samen te werken.