Hoe maak je een uitbarstende vulkaan wetenschappelijk project voor het 6de leerjaar maken

Hoe maak je een uitbarstende vulkaan wetenschappelijk project voor het 6de leerjaar maken


Zesde leerjaar wetenschappelijke projecten roepen voor studenten om geavanceerde gedachte, detail en creativiteit in hen. Leraren willen zien dat de zesde-klassers zijn in staat om wetenschappelijke modellen die betrekking hebben op lessen die ze leren in de klas te bouwen. Dus, voor uw uitbarstende vulkaan project, niet toevlucht nemen tot een basismodel. In plaats daarvan, maak uw project opvallen door het uitgeven van tijd aan het ontwerp en de creatie van uw mock vulkaan, om het zo realistisch mogelijk te maken.

instructies

Glue the cardboard or foam cone flat onto the poster board with craft glue. 1 Lijm het karton of schuim kegel plat op de poster bord met ambachtelijke lijm.

Make your paper-mache mixture. 2 Maak uw papier-mache mengsel. Meng een half kopje bloem en 2 kopjes koud water in een kom. Kook 2 kopjes water in een pan, voeg de bloem en water mengsel en laat het verwarmen. Voeg 2 eetlepels suiker en roer goed. Laat hem afkoelen. Snijd stroken krantenpapier en leg ze in een kom. Zodra het papier-mache mix is ​​koel, giet het over de strips van de krant in de kom.

Layer the strips of newspaper over the cone to make a paper-mache volcano. 3 Laag de stroken krant over de kegel aan een paper-mache vulkaan te maken. Ga door tot de gehele kegel bedekt is. Laat het papier-mache te drogen, die 's nachts kan duren.

Paint the paper-mache volcano with brown tempera paint. 4 Verf de papier-mache vulkaan met bruine tempera verf. U kunt ook naar de onderkant van de poster bord te schilderen. Je kunt het schilderen bruin, verf het groen te laten uitzien als het gras, of verf het blauw te kijken als een vulkaan in de oceaan.

Cut or carve a hole out of the top 2 inches of your paper-mache volcano with a craft knife. 5 Knip of snijd een gat uit de top 2 inches van het papier-mache vulkaan met een hobbymes. Plaats een plastic container in het gat. Als de plastic container past niet in, blijf uithakken van meer van de top van de vulkaan, totdat de container afwikkelt.

Add 2 tbsp of baking soda and 2 tbsp of dish soap into the container. 6 Voeg 2 eetlepels zuiveringszout en 2 eetlepels van afwasmiddel in de houder. Spuiten in zes druppels rode kleurstof. Zodra je klaar bent voor de explosie, voeg 29.6ml. azijn en ga terug als de vulkaan uitbarst.