Computed Radiography vs. digitale radiografie

Computed Radiography vs. digitale radiografie


Als u denkt dat computergestuurde radiografie en digitale radiografie zijn hetzelfde, denk opnieuw. Hoewel beide een hogere kwaliteit beelden te produceren in minder tijd dan de traditionele, niet-digitale röntgenfoto's, elk heeft verschillende functies die voor- of nadelen kan bieden, afhankelijk van uw organisatie type.

overeenkomsten

Computed Radiography en Digital Radiography CR en DR, gelijk zijn doordat zij beiden in digitaal formaat. Als zodanig kan de geproduceerde beelden worden gemanipuleerd en gearchiveerd.

CR basics

Om de verschillen tussen de twee beter te begrijpen, helpt het om te weten hoe ze werken. Cassettes fosfordeeltjes platen worden blootgesteld aan röntgenstraling in Computed Radiography. Deze straling zuigt de röntgenopname, waardoor een latent beeld ontstaat. Dit type afbeelding kan worden bekeken wanneer deze wordt getrokken uit de fosforhoudende platen met behulp van een laserscanner die "leest" en later vertaalt in een beeld dat op een beeldscherm kan worden weergegeven en gemanipuleerd.

DR basics

In tegenstelling tot de CR, worden er geen fosforhoudende cassettes gebruikt voor het genereren en te lezen een afbeelding in digitale radiografie. In plaats daarvan komt de DR systeem uitgerust met een detector die röntgenstraling omzet in een elektrische lading, die later wordt verzonden naar een eenheid die het beeld weer en gemanipuleerd verwerkt.

DR voordelen

Een DR-systeem is sneller, want het is directer. CR is een negen-stappen-proces, terwijl DR vereist zeven stappen. De extra stappen komen uit de behandeling van de cassettes. Hierdoor duurt het 60 tot 90 seconden te verwerken en weer te geven beeld een CR; met DR, kan hetzelfde worden gedaan "in seconden." De tijdwinst laat personeel worden omgeleid naar andere taken, verdere verbetering van de productiviteit. DR produceert hogere kwaliteit beelden, terwijl het onderwerpen van patiënten lagere doses straling.

CR voordelen

In tegenstelling tot de DR kan een CR-systeem te integreren in uw bestaande radiologie-apparatuur. Vanwege de aard van de DR, als u ervoor kiest om deze route te gaan, moet u zowel de melder en de X-ray-apparatuur aan te passen te kopen. Bronson zegt een-DR uitgeruste radiologie kamer kost twee keer zoveel als een CR kamer - voor £ 195.000. Bovendien, als je een klein kantoor dat is strak op de ruimte bent, een DR-systeem kan niet praktisch zijn omdat het meer ruimte dan de CR tegenhanger vereist.