Borden en symptomen van vitamine D-tekort

Borden en symptomen van vitamine D-tekort


Het menselijk lichaam heeft vitamine D in veel van zijn dagelijkse functies. Receptoren voor deze vitamine aanwezig zijn op cellen in de hersenen, hart, colon-, borst- en immuunsysteem, meldt MF Holick, MD in "vitamine D deficiëntie." Vitamine D is ook belangrijk calciumabsorptie en speelt een belangrijke rol bij het ​​handhaven van de botdichtheid. Een individuele verwerft vitamine D uit inname via de voeding, supplementen of van een adequate blootstelling aan zon. Een tekort aan deze essentiële vitamine kan leiden tot ernstige ziekte.

Soft Bones

Omdat Vitamine D is essentieel voor de vorming van bot, onvoldoende hoeveelheden van deze vitamine leiden tot verzwakking van het bot. Bij kinderen wordt deze ziekte rachitis genoemd. Voorkomende symptomen van rachitis zijn een buitenwaartse buiging van de benen en ongewoon verbrede polsen in een groeiende kind. Botpijn is ook gemeld met rachitis, vooral wanneer de druk direct op het bot wordt toegepast. Bij volwassenen osteomalacie is de term die wordt gebruikt om verweking van de botten te beschrijven als gevolg van onvoldoende vitamine D-niveaus. Breuken zijn ook vaak voor bij mensen met osteomalacie en genezing tijd wordt soms vertraagd.

osteoporose

Een onvoldoende aanvoer van vitamine D maakt het moeilijk voor het lichaam effectief calcium gebruiken blijven botdichtheid. Osteoporose is een ziekte waarbij de botten minder dicht en daardoor zijn meer vatbaar voor breuk. De wervelkolom, heup en pols zijn frequente plaatsen van fracturen als gevolg van osteoporose.

Spier zwakte

Mensen tekort aan vitamine D rapport spierzwakte en moeilijkheden bij het uitvoeren van normale taken als gevolg. De cellen van skeletspieren hebben vitamine D-receptoren, en aangenomen wordt dat zij niet werken om een ​​maximale efficiëntie zonder adequate niveaus van deze vitamine zijn.

artrose

Volgens DT Felson, MD, in "Artrose:. New Insights Deel 1: de ziekte en de Risk Factors", dat verscheen in "Annals of Internal Medicine" in oktober 2000, is de progressie van artrose gedacht te worden in verband met zeer lage niveaus vitamine D. Hoewel het niet is verbonden met de ontwikkeling van artritis, een tekort aan vitamine D kan een rol spelen bij de opmars van de ziekte, omdat het lichaam niet in staat om schade aan de getroffen gewrichten te herstellen.